Odkąd odkryłam ten przepis na sałatkę, stał się on moim niekwestionowanym faworytem. Sałatka ta jest wyjątkowo sycąca, delikatna w smaku i wygląda niesamowicie apetycznie.
Niewątpliwym atutem jest jej prosta i szybka realizacja. Jestem pewna, że okaże się ona łatwa nawet dla osób, które nie czują się zbyt pewnie w kuchni.
Składniki:
- 2 filety z piersi kurczaka
- 3 świeże ogórki
- 200 gram koreańskiej marchwi
- 200 gram sera, np. gouda
- 2 ząbki czosnku
- majonez
- zioła do wyboru, np. koperek
Sposób przygotowania:
1. Gotujemy filety w lekko osolonej wodzie, po czym kroimy je w paseczki.
2. Następnie, ogórki kroimy na półkrążki, a ser ścieramy na tarce o większych oczkach.
3. Marchewkę po koreańsku możemy kupić gotową lub zrobić samodzielnie.
4. Mieszamy filety, marchew, ogórki i ser, a następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane zioła i majonez. Sałatkę doprawiamy według uznania solą i pieprzem.
Smacznego!
Comments are closed.